Navigatie

 

Navigatie

Nieuwsbrief februari 2017

 

Vol vertrouwen 2017 in

Het doet ons goed om te kunnen constateren dat ook in 2016 het Inloophuis veel heeft kunnen betekenen voor een groeiende groep inwoners van onze regio.
Na onze voortvarende start in 2015 mogen we het best een prestatie noemen: enthousiasme vasthouden; ervaring opbouwen en nieuwe ontwikkelingen oppakken alsof het niets is. En dat terwijl er nogal wat in de organisatie veranderde.

Onze wens om meer financiële armslag te krijgen, is helaas niet in vervulling gegaan. Toch heeft een aantal succesvolle acties voor en door het huis ervoor gezorgd dat we het jaar positief konden afsluiten. Helaas hebben we wel moeten concluderen dat het hebben van een betaalde manager (nog) niet vol te houden is. Daarvoor is meer continuïteit op financieel gebied nodig. Voorlopig zijn wij daarom op zoek naar een manager op vrijwillige basis. Het functieprofiel van de vrouw/man die wij zoeken vindt u op onze website.

 

In 2017 zetten we de inzet op financieel gebied voort. Daarnaast zullen we ons speciaal richten op een bijdrage van de gemeenten in het kader van de WMO. Organisatorisch gaan we werken aan het spreiden van de verantwoordelijkheden over meer vrijwilligers om daardoor minder kwetsbaar te worden. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog andere vragen door ons beantwoord moeten worden. Met zo’n betrokken team gaat dat allemaal lukken! Vol vertrouwen gaan we 2017 in.

 

Dank aan onze sponsors

Het afgelopen jaar hebben velen ons (financieel) gesteund. Prachtige initiatieven hebben prachtige bedragen opgeleverd. Naast acties die ‘de krant’ hebben gehaald, zoals BAX2Give; de Fietsclinic van Heilbron; de medewerking van de Junior Kamer; de Shabby-donatie en de Lichtpuntjesconcerten, werden we ook verrast door vele hartverwarmende bijdragen van particulieren.

 

Ook voor 2017 staan er weer mooie initiatieven op de rol: bijvoorbeeld een Benefiet Concert op 24 juni in Amphion, georganiseerd door de Rotary Doetinchem en waarvan het Inloophuis één van de begunstigden is. En al eerder de Rabobank Clubkas Campagne 2017. Van 7 april tot en met 21 april kunnen Rabobank-klanten op ons Inloophuis stemmen via de website van de Rabobank.

 

Al deze organisaties, al deze mensen realiseren zich dat we met elkaar moeten zorgen voor elkaar. Daarom aan al onze sponsors, donateurs, onze vrienden en onze hartsvrienden: “Wij zijn jullie allemaal enorm dankbaar! Dankzij jullie kan het Inloophuis Oude IJssel zich inzetten voor mensen die met kanker te maken hebben.”

 

Henk Wubbels, voorzitter Stichting Inloophuis Oude IJssel

 

Jeugdafdeling ‘Onder de Pannen’:
Jezelf zijn, niets uitleggen

Voor kinderen die een ouder, broertje of zusje of een grootouder hebben die kanker heeft, staat de wereld op zijn kop. Ineens is het onbezorgd ‘kind-zijn’ veranderd in verdriet en angst om wat komen gaat. Ineens komen heel veel zekerheden op ‘losse schroeven’ te staan. Ineens worden jongeren veel te snel volwassen.

 

Speciaal voor deze kinderen en jongeren is vorig jaar april de jeugdafdeling Onder de Pannen geopend. Op de zolderverdieping van het Inloophuis Oude IJssel is een plek gemaakt waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze niets hoeven uit te leggen.

 

Lees meer over Onder de Pannen

 

Iedere eerste woensdag van de maand is Onder de Pannen geopend. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom tussen 15.00 tot 16.30 uur; de jeugd van 12 tot 17 jaar tussen 18.30 tot 20.30 uur.

 

Wist je:

  • Dat er bij Onder de Pannen leuke dingen worden gedaan zoals samen gezellig koken, lekkere pizzaatjes bakken of schilderen en speksteen bewerken?
  • Dat de deelnemers aan Onder de Pannen, zowel de kids als de jongeren super enthousiast zijn over de bijeenkomsten?
  • Dat je ook gewoon kunt chillen en luisteren naar de muziek die jij leuk vindt?
  • Dat je onder elkaar bent met anderen die in dezelfde situatie zitten als jij?
  • Dat je bij Onder de Pannen geen uitzondering bent?
  • Dat je gerust de eerste keer een vriendje of vriendinnetje mag meenemen?
  • Dat de begeleiders van Onder de Pannen hartstikke aardig zijn?
  • Dat je op de website www.inloophuisoudeijssel onder activiteiten Onder de Pannen vindt, inclusief het programma?

 

Zegt het voort:
Heb jij een vriend of vriendin die thuis te maken heeft met kanker, stel dan voor om samen de eerste keer naar Onder de Pannen te gaan.
Doe het! Je helpt je vriend of vriendin over een lastige drempel heen.
Of bent u misschien buren van een gezin waar iemand kanker heeft? En zijn er kleine kinderen of jongeren in het gezin? Neem dan het initiatief om ze te attenderen op Onder de Pannen. Daar kunnen ze zichzelf zijn. Ze hoeven niet te praten, ze mogen praten. Alles is goed.

 

Onder de Pannen: Iedere eerste woensdag van de maand!

 

 

Delen