Navigatie

 

Navigatie

Skanfonds doneert

25.000 euro

 

Skanfonds heeft 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de inrichting het Inloophuis Oude IJssel. “Een prachtig bedrag,”  zegt Ton ten Have, “waarvoor wij niet alleen een heel goede vloerbedekking in het hele huis kunnen aanbrengen, maar ook een groot deel van de inventaris, zoals potten en pannen, artikelen voor het atelier – ondermeer schilders benodigdheden -  en andere zaken die je in een huis nodig hebt. Ik ben heel blij met deze bijdrage.”

 

Ton ten Have is penningmeester van het inloophuis. Hij vertelt hoe het bestuur vanaf het begin in 2013 heeft gekozen voor investeren in kwaliteit. “Wij werken aan een huis voor een kwetsbare groep die wij het beste van het beste willen bieden, zowel in materiële zin als in psychische ondersteuning.

 

Dat is geen geringe opgave en soms heb ik ook weleens gedacht: kunnen wij onze ambitie waarmaken. Dankzij de steun van veel vrijwilligers, het bedrijfsleven  en de serviceclubs  in de regio en fondsen als Roparun en het Skanfonds gaat dat lukken! Dat is natuurlijk prachtig.”

 

GEZAMENLIJKE DOELSTELLING

Ten Have wijst er op dat Skanfonds en het Inloophuis Oude IJssel veel gemeen hebben. “Hun slogan is: het Skanfonds geeft mensen een kans. Dat is precies wat wij met het inloophuis nastreven. Mensen de kans geven om met hun emoties en onzekerheden als gevolg van kanker in het huis een veilig thuis te vinden waar zij over hun situatie kunnen praten.”

 

Skanfonds is een nationaal fonds dat zich sterk maakt voor mensen in kwetsbare situaties. Het steunt initiatieven waardoor mensen weer hoop en perspectief krijgen. En die hen helpen een nieuwe plek in de samenleving te krijgen. Skanfonds steunt die initiatieven met geld en expertise. Geïnspireerd door zijn katholieke wortels, wil het fonds zo bijdragen aan een rechtvaardige wereld. Een wereld waarin mensen omzien naar elkaar en waarin ieder mens telt.

 

Delen