Navigatie

 

Navigatie

Opening jeugdafdeling

 

IS ER BIJ JOU IN HET GEZIN IEMAND MET KANKER? KOM EENS LANGS!

Als iemand in het gezin kanker krijgt, wordt alles anders. Er breekt een periode aan van angst en van verdriet voor alle leden van het gezin: groot en klein, jong en oud. Ineens is niets meer vanzelfsprekend. Er zijn zorgen. Je wilt er wel over praten, maar met wie? En eigenlijk heb je ook behoefte om weer eens gewoon jezelf te zijn en bezig te zijn met leuke dingen en niet met kanker. Maar waar?

 

‘ONDER DE PANNEN’

Op de zolderverdieping van het Inloophuis, vlak onder de pannen, is een prachtige ruimte gecreëerd voor de jeugd. Logisch dus dat de jeugdafdeling ‘Onder de Pannen’ is genoemd. ‘Onder de Pannen Kids’ voor kinderen van 6 tot 12 jaar. ‘Onder de Pannen Jongeren’ voor jongeren van 12 tot 17 jaar.

 

Onder leiding van een aantal enthousiaste (jonge) vrijwilligers, worden er leuke, spannende of bijzondere activiteiten gedaan. Soms binnen en soms buiten. Praten over kanker mag natuurlijk, maar het hoeft niet. ‘Onder de Pannen’ is geen therapeutisch centrum. Integendeel, het is juist een plek waar kinderen en jongeren die in hun directe omgeving met kanker te maken hebben, elkaar kunnen treffen en zichzelf kunnen zijn. Bij ‘Onder de Pannen’ hoef je niets uit te leggen, iedereen begrijpt je! Dat is het fijne ervan!

 

OPENING

Eind april wordt ‘Onder de Pannen’ geopend. Iedere eerste woensdag van de maand zijn kinderen van 6 tot 12 jaar, van 15.00 tot 16.30 uur welkom bij ‘Onder de Pannen Kids’.

De ouderen van 12 tot 17 jaar zijn welkom bij ‘Onder de Pannen Jongeren’, ook iedere eerste woensdag van de maand, maar dan van 18.30 tot 20.30 uur.

 

NEEM IEMAND MEE

Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Samen meedoen is vaak wel zo leuk.

En ben jij misschien een vriend of vriendin van iemand die in het gezin met kanker te maken heeft? Neem jij dan het initiatief om samen hier te komen. Bij ‘Onder de Pannen’ heb je een leuke middag of avond en kun je dingen doen die je anders niet zo snel doet.

 

Delen