Navigatie

 

Navigatie

Inloophuis Oude IJssel is geopend!

 

Minister Edith Schippers: ‘Een warme plek voor mensen met kanker’

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Edith Schippers heeft woensdag 11 maart 2015 het Inloophuis Oude IJssel geopend. Samen met Mariette Traas de initiatiefneemster van het Inloophuis, onthulde de minister een groot wandkleed in het hart van het huis. Het kleed heeft de woorden: ‘Lichtpuntjes; Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.’

Minister Schippers gaf aan volledig achter het initiatief Inloophuis te staan. “Dit is een warme plek voor mensen met kanker. Hier kun je naartoe gaan zonder verwijsbrief en zonder afspraak. Spontaan. Dit voelt als een warme deken.”

 

Burgemeester Niels Joosten: ‘Een laagdrempelig huis, tegenover de markt’

Ook de Doetinchemse burgemeester Niels Joosten sprak zijn waardering uit voor het nieuwe Inloophuis. “We hebben vrijwel allemaal onze eigen persoonlijke ervaringen met kanker. We kennen de impact. Daarom is een laagdrempelig huis, gewoon recht tegenover de markt, zo belangrijk. Je loopt er zo even binnen. Misschien met je fruit en je groente nog in de tas. Voor een praatje. Net als op de markt. Ik ben trots op het Inloophuis. Nu al. Om de manier waarop het tot stand is gekomen.”

 

Ivan Wolffers: ‘Mist op de ramen’

Ivan Wolffers, arts, wetenschapper en schrijver vertelde tijdens de openingsbijeenkomst over het leven met kanker. Volgens hem wordt het leven na de diagnose kanker nooit meer zoals het was. “Kanker zorgt voor mist op de ramen. Dat betekent dat we moeten poetsen. Om het licht erin te laten. En als ik dan het Inloophuis zie, dan denk ik: wat een licht!” Wolffers riep vervolgens alle betrokkenen bij het Inloophuis op om de positieve energie erin te houden en er een succes van te maken.

 

Opening Inloophuis 20150311 10 03 25 103

 

Delen