Navigatie

 

Navigatie

In Memoriam

Mariëtte Traas

 

Mariette

Op 14 september 2015 overleed Mariëtte Traas. Mariëtte was, samen met haar man Leo, één van de initiatiefnemers van Inloophuis Oude IJssel. Tot aan de opening in maart van dit jaar was zij ook bestuurslid van de Stichting Inloophuis Oude IJssel waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de kwaliteitszorg en de inrichting van het huis.

Haar grote betrokkenheid bij de totstandkoming van een Inloophuis in Doetinchem, kwam mede doordat zij een aantal jaren geleden zelf werd geconfronteerd met uitgezaaide borstkanker. Mede dankzij haar gedrevenheid om een plek te creëren waar mensen die met kanker te maken hebben elkaar kunnen ontmoeten en steun bij elkaar kunnen vinden, kon op 11 maart 2015 het schitterend verbouwde pand aan de Plantenstraat 2 worden geopend. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Edith Schippers onthulde voor die gelegenheid samen met Mariëtte een groot wandkleed in het hart van het Inloophuis. Het kleed heeft de woorden: “Lichtpuntjes; Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.”
Mariëtte was zo’n lichtpuntje. Met haar inzet en haar enthousiasme overtuigde ze anderen van de noodzaak en de waarde van een Inloophuis voor mensen met kanker in Doetinchem en omgeving.

Wij wensen Leo en haar familie veel sterkte in de komende tijd.

Henk Wubbels
Voorzitter Stichting Inloophuis Oude IJssel

 

Delen