Navigatie

 

Navigatie

Pand Plantenstraat 2

in eigendom van stichting

 

Publiek positief: 'GOED DAT HIER EEN INLOOPHUIS KOMT'

“Inloophuis? Ja daar heb ik over gelezen. Dat is toch een huis voor mensen met kanker? Goed hoor dat zo’n huis hier komt.”  Dit was een veel gehoorde reactie op dinsdag 4 februari van passanten in  het centrum van Doetinchem en bezoekers in het Slingeland Ziekenhuis als zij ter gelegenheid van Wereldkankerdag een roos kregen aangeboden.

 

Rozen b

Een deel van de rozen is aangeboden door bloemenhandelaar Stan

van Pul uit Wehl. Waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.

 

Het ging om zogenaamde doorgeefroos die de mensen als gebaar van medeleven konden geven aan iemand met kanker. Veertien studenten van het Graafschap College deelden de rozen uit en deden dat zeer gemotiveerd. Ze kregen van de mensen overwegend positieve reacties.

 

Rozen 1

 

Opvallend was ook hoeveel  mensen  al  van het inloophuis hadden gehoord hoewel dit  pas in de tweede helft van dit jaar open zal gaan. Niet zelden was daarbij de reactie: “Dat is toch het huis wat vorig jaar duurzaam is gemaakt?”  Toch prettig  te weten voor de Achterhoekse bouwbedrijven dat hun verduurzaam actie op 26 oktober vorig jaar nog zo lang nawerkt.

 

Vrienden werven

Rozen 7

 

Tegelijkertijd met het uitdelen van de rozen kregen de mensen van de studenten een antwoordkaart waarmee zij zich als huisvriend kunnen opgeven. Veel mensen toonden belangstelling voor deze mogelijkheid en zeiden zeker huisvriend van het inloophuis te willen worden.

 

Rozen 8

 

In de komende maanden wil de stichting tenminste 5.000 huisvrienden werven om de exploitatie van het inloophuis financieel te kunnen waarborgen. Daarnaast zijn diverse partijen, zoals de serviceclubs en sportverenigingen  bezig met het opzetten van acties om de aankoop van het pand mogelijk te maken.

 

Koopcontract

De wervingsactie van de studenten eindigde om 13.00 uur in het gemeentehuis van Doetinchem. Daar zetten wethouder Peter Drenth en Henk Wubbels, voorzitter van de Stichting Inloophuis Oude IJssel, hun handtekeningen onder het contract waarmee de stichting eigenaar werd van de stadsvilla aan de Plantenstraat 2. In dit pand wordt het Inloophuis gevestigd. Hoewel het woonhuis dus al energiezuinig is gemaakt, wacht er aan de achterzijde nog een flinke verbouwing en uitbreiding om het pand als inloophuis geschikt te maken. De stichting hoopt in april/mei met de verbouwing te kunnen beginnen en het huis in de tweede helft van dit jaar voor de bezoekers te kunnen openen.

 

Rozen 11

Wethouder Peter Drenth (links) en Henk Wubbels met de studenten

van het Graafschap College na ondertekening koopcontract

 

Blij met slecht resultaat

Voor dat hij zijn handtekening zette zei Peter Drenth: “Als wethouder ben je nooit blij met een slecht onderhandelingsresultaat voor de gemeente, maar vandaag ben ik dat wel,” Hij verwees daarmee naar de relatief lage prijs die de gemeente voor het pand heeft gevraagd en gaf tegelijkertijd aan dat de gemeente van harte het initiatief ondersteunt om in dit pand een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten te beginnen.

En zich wendend tot de studenten van het Graafschap College zei hij: “Jullie hebben vandaag rozen uitgedeeld in de stad en het ziekenhuis en daarmee de aandacht van de mensen gevestigd op het inloophuis. Tegelijkertijd hebben jullie daarmee je betrokkenheid getoond en laten zien hoe wij hier in de Achterhoek met elkaar omgaan.”

Henk Wubbels dankte de gemeente voor de steun: “Van zowel de bestuurders als van de ambtelijke staf hebben wij vanaf het begin heel veel medewerking gekregen. Dat voelt ongelooflijk goed.”

 

Word huisvriend

 

Foto's: Karel Peters en Truus Jansen-Smeenk

 

Delen