Navigatie

 

Navigatie

Genereuze persoonlijke schenking

aan Inloophuis

 

In aanwezigheid van enkele bestuursleden en vrijwilligers van het Inloophuis werd op 3 mei 2017 door Marcia Heinen een enveloppe met inhoud overhandigd aan voorzitter Henk Wubbels.

 

Marcia Heinen, de weduwe van de zeven maanden geleden aan kanker overleden Gerard Heinen, vond de dag waarop haar man 64 jaar zou zijn geworden, een mooie gelegenheid om het Inloophuis uit dankbaarheid een verzameld geldbedrag aan te reiken. Het geld is bijeengebracht door mensen die op de avond van het afscheid van haar man een geldelijke bijdrage wilden leveren aan de zinvolle doelstelling van het Inloophuis. Marcia Heinen rondde het bedrag af tot duizend euro. 

Haar man had tijdens zijn leven volledig met dit plan ingestemd. Marcia: "Hij zei altijd dat hij geen bloemen hoefde als het zover was en dat de mensen ook niet een dag vrij hoefden te nemen voor zijn begrafenis." 

Tijdens de ziekte van haar man bezocht Marcia op aanraden van haar zus het Inloophuis, nadat ze aanvankelijk wat drempelvrees had. Toch zette ze de stap. "Ik voelde me meteen thuis en ondergedompeld in een warm bad", aldus Marcia. "Vanaf het eerste moment werd ik opgenomen en gehoord door de vrijwilligers, mannen vrouwen, die het je naar de zin willen maken. De liefde straalt van hen af. Ik kon mijn verhaal vertellen en mijn gevoelens delen bij een kopje koffie, en ik ging deelnemen aan de yogalessen en workshops." 

Duidelijk zichtbaar is het enthousiasme van Marcia over de sfeer in het Inloophuis. "Ik zou het overal wel willen uitbazuinen. En dat doe ik bijvoorbeeld ook bij mensen van de Thuiszorg, in de hoop dat zij het doorvertellen." Ze blijft sinds het overlijden van haar man het Inloophuis bezoeken om het verdriet en de rouwverwerking wat te verzachten. 

Voorzitter Henk Wubbels voegde eraan toe dat hij het bijzonder vond om op de verjaardag van Gerard Heinen dit vrijgevige gebaar te maken. "De waarde van dit gebaar is onbetaalbaar", aldus Wubbels. “Het is altijd goed om van bezoekers van het Inloophuis te vernemen dat zij zorg en aandacht ervaren. Dat tekent de kwaliteit van onze vrijwilligers."

 

Schenking Heinen

 

Delen