Navigatie

 

Navigatie

Euro-thermometer toont

geld voor koop huis

 

 

Eurothermometer Voor Huis2 (1)

Foto: Truus Jansen-Smeenk

 

Sinds maandag 7 april staat de Euro-thermometer voor het toekomstige inloophuis aan de Plantenstaat 2 in hartje Doetinchem. De waterkolom laat zien hoeveel geld de stichting in kas heeft voor de uiteindelijke aankoop van het pand.

Dat de stichting toch al kan beginnen met de verbouw komt omdat de stichting De Linterhof een hypotheek onder gunstige voorwaarde heeft verstrekt. Hierdoor heeft de stichting inloophuis meer tijd om ondermeer samen met de serviceclubs in de gemeenten: Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg, Doetinchem en de plaats Dinxperlo, het geld in te zamelen. Naast het bedrag voor de aankoop van het pand - zo'n 250.000 euro - is er ook geld nodig voor de verbouwing en voor de exploitatie. Het geld voor de verbouwing hoopt de stichting via sponsoring te verwerven, het geld voor de jaarlijkse exploitatie via de huisvrienden in genoemde gemeenten.

Naast de thermoter staan de borden van aannemer Kappert en de Buwegs die hun medewerking aan de verbouw hebben toegezegd. 

 De waterkolom geeft op dit moment de stand aan van 40.000 Euro, zijnde het bedrag dat inmiddels via giften van mensen op de rekening staat of is toegezegd.

 Huisvriend worden? Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen