Navigatie

 

Navigatie

Energiecontract

AGEM gaat in

 

Het Inloophuis Oude IJssel is de eerste klant van de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM). Tijdens de Verduursaamdag op 26 oktober 2013 bood AGEM-directeur Guus Ydema het huis een half jaar gratis energie aan. Guus Ydema: “AGEM heeft als maatschappelijke doel, de Achterhoek energie-neutraal te maken. Daar past zo’n verduurzaamd  pand natuurlijk bij.”

 

Op 2 mei van dit jaar is het inloophuis door de gemeente Doetinchem volledig overgedragen aan de stichting. De stichting Inloophuis Oude IJssel gaat de voormalige ‘stadsvilla’ aan de Plantenstraat 2 in hartje Doetinchem inrichten als ontmoetingshuis voor mensen met kanker, hun familie en betrokkenen. De stichting heeft dus bij uitstek een maatschappelijke functie. “Ik vind het dan logisch om de energie bij AGEM te halen”, aldus stichting voorzitter Henk Wubbels. “Onze stichting richt zich op mensen uit de Achterhoek. Praktisch gezien zullen dat mensen zijn uit het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis. Maar onze betrokkenheid geldt de gehele Achterhoek”, zegt Wubbels.

 

Wubbels is blij dat AGEM een half jaar gratis energie levert aan het inloophuis. “Energie die we hard nodig hebben want er moet veel gebeuren. En als we eenmaal open zijn hebben we de Achterhoekse energie nodig om er voor de mensen te zijn.”

Tekst: Bizzstory/ Gerrit Geuvers

Ga naar AGEM

 

Delen