Navigatie

 

Navigatie

Lionclubs doneren 8.000 euro:

Prachtige aanvulling op Valentijn Event LC Bronckhorst

 

De Lionsclubs in de Achterhoek en Twente, behorende tot het district 110 BZ, vormen al  enige jaren een Jumelage met hun Duitse zusterclubs in het gebied  Westfalen-Lippe (district 111 WL, dat loopt  van Hannover tot aan de Nederlandse grens. In Nederland zijn dat zo’n 70 clubs in Duitsland meer dan 300. De Jumelage is een vrij los samenwerkingsverband waaraan alle clubs in de regio deelnemen via een financiële bijdrage.

Eenmaal per jaar kiezen de Nederlandse en de Duitse clubs via de Jumelagecommissie een maatschappelijk doel waaraan een fors bedrag wordt geschonken. De clubs kunnen die doelen voordragen, de commissie wikt en beschikt. Het ene jaar is een project in Nederland aan de beurt, het volgend jaar een Duits project.

 

Portret Tineke

Tineke Roorda

Tineke Roorda: “Dit jaar kon Nederland een project aankaarten. Als LC Bronckhorst hebben wij het Inloophuis voorgedragen in de hoop op die manier een fors extra bedrag aan onze eigen schenking te kunnen toevoegen. En dat is gelukt! Fantastisch toch! Naast de 10.000 Euro van het  Valentijn   Event kunnen wij 8.000 Euro vanuit de Jumelage besteden voor de keuken van het huis. Nu zullen wij in overleg met de stichting  inloophuis goed moeten kijken hoe wij het geld zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Want wat wij gesponsord kunnen krijgen, moeten we natuurlijk niet zelf gaan kopen.”

 

bronckhorst-keuken: Forse ingreep in hart van het huis

Plattegrond Huis

De Bronckhorst-keuken vormt straks het

kloppend hart van het huis

 

Keuken BestaandKeuken Nieuw 

             Bestaande keuken                             Bronckhorst-keuken

 

De plannen voor de ‘Bronckhorst-keuken’ vragen om een forse ingreep in dit deel van het huis. Er moeten muren worden uitgebroken en nieuwe opgemetseld, het plafond wordt aangepakt evenals het keukenblok en de technische apparatuur. Dit alles om tot de woonkeuken te komen die de stichting voor ogen staat. Daar zullen straks kookcursussen gegeven kunnen worden of gezamenlijke maaltijden worden gehouden. De ervaring van andere inloophuizen leert dat dit belangrijke ontspannende activiteiten zijn voor de bezoekers. En daardoor vaak populair bij de mensen.

 “Maar dat kost allemaal veel geld”, zegt Ton ten Have, penningmeester van de stichting. “Wij gaan dus samen met de Lionsclub Bronckhorst op zoek naar slimme manieren om van het prachtige bedrag een heel  mooi  ‘hart van het huis’  te maken.

 

Voor de jaarlijkse exploitatie van het inloophuis - begroot op 125.000 Euro - doet de stichting een beroep op alle inwoners van de gemeenten: Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Doetinchem. Door huisvriend te worden voor slechts 25 Euro per jaar maken zij het werk van het inloophuis mogelijk.

 

Delen